Guacamole

Nastal čas na guacamole. Není nic lehčího a rychlejšího než jeho příprava. Vybírejte plody měkké a ne příliš světlé barvy, která signalizuje, že byly trhané nedostatečně zralé. Zbývá jen rozmačkat, smíchat a užívat si lahodnou chuť avokáda.

  • 25 min
  • 4 osoby
Guacamole

Ingredience

  • 2 avokáda
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 mladé cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 - 3 lžíce olivového oleje
  • 1 pálivá paprička
  • sůl
  • pepř

Příprava

  1. Avokádo oloupejte a odstraňte pecku. Pokapejte ho citrónovou šťávou a rozmačkejte vidličkou.
  2. Přidejte nakrájenou mladou cibulku, prolisovaný česnek, olivový olej, nakrájenou pálivou papričku, sůl a pepř.

Servírování: Vše dobře promíchejte, vychlaďte a jako přílohu podávejte opečený chléb, tortilly nebo tacos.

Rada: Na guacamole použijte zralejší plody a připravte ho bezprostředně před podáváním.

Malé tajemství: Pokud nemáte rádi pikantní chuť, vynechejte chilli papričku a nahraďte ji nadrobno nasekanými cherry rajčaty.

Výživové údaje

Energetická hodnota 260 kcal / 1.087 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.