Houbová polévka s pohankovou kaší

Pohanková kaše je výživná a lehce stravitelná potravina. V chladných zimních dnech bude nejlépe chutnat připravená jako polévka s čerstvými nebo sušenými hříbky.

  • 40 min
Houbová polévka s pohankovou kaší

Ingredience

  • 200 g pohankové kaše
  • 300 g čerstvých hub
  • 60 g cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce Podravky
  • pepř
  • 2 l vody
  • 1 lžíce nasekané petrželky

Příprava

  1. Houby očistěte, nakrájejte, zalijte horkou vodou a sceďte. Kaši properte v teplé vodě.
  2. Cibuli nakrájejte a orestujte na oleji, přidejte houby, kaši, Podravku, pepř a zalijte vodou.
  3. Polévku vařte 20 minut.

Servírování: Podávejte posypanou nasekanou petrželkou.

Rada: Místo čerstvých hub můžete použít 50 g sušených hub, předem namočených v teplé vodě.