Ličský kotlík

Jestli si myslíte, že je zajímavý a obdivuhodný pouze ličský «pejzaž», jste na omylu. Lika nabízí mnoho divů, mezi nimi také chutná tradiční jídla. Pokud jste ještě neochutnali ličský kotlík, je k tomu teď pravý čas.

  • 135 min
  • 6 osob
Ličský kotlík

Ingredience

  • 1 kg skopového (jehněcího nebo mladého hovězího)
  • 2 lžíce Podravka přísady do jídel
  • 1 bobkový list
  • 800 g zelí
  • 200 g kedlubny
  • 400 g brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 250 g rajčat
  • 250 g paprik
  • 100 g petržele
  • 100 g mrkve
  • 100 g cibule
  • pepř

Příprava

  1. Maso omyjte a nakrájejte na větší kusy. Zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kostky, cibuli nechte celou, rajčata rozkrojte na poloviny a zelí nakrájejte na 6 kusů.
  2. Do nádoby vložte nejprve maso, potom zeleninu a nakonec zelí. Vše zalijte vodou, přidejte bobkový list, Podravka přísadu, pepř a vařte na mírném ohni asi 2 hodiny.

Servírování: Ličský kotlík podávejte s domácím chlebem. Podle chuti můžete přidat 200 ml bílého vína, které zmírní chuť a vůni skopového masa.

Výživové údaje

Energetická hodnota 365 kcal / 1.526 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.