Mexické tacos

Mexická kuchyně je proslulá bohatstvím chutí a koření a již na tržnicích starobylého Mexika se prodávaly papáje, ananas, olivy, avokádo, arašídy, fazole, papričky, tabasco, vanilka, med, ryby a zvěřina.

  • 50 min
  • 4 osoby
Mexické tacos

Ingredience

  • 8 tortill
  • 1 ajvar ostrý Podravka (350 g)
  • 40 g strouhaného sýra

Na náplň

  • 1 kuřecí prsa bez kostí (400 g)
  • sůl

Na přílohu

  • 300 g fazolových lusků
  • 200 g mrkve
  • 300 g brambor
  • Podravka přísada do jídel
  • 2 lžíce olivového oleje

Na posypání

  • 1 lžička čerstvě nasekané máty
  • 1 lžička čerstvě nasekaného oregána
  • 1 lžička čerstvě nasekané bazalky

K servírování

  • 4 listy zeleného salátu
  • 200 ml zakysané smetany

Příprava

  1. Kuřecí maso vložte do osolené vroucí vody a vařte 20 minut.
  2. Fazolové lusky očistěte a nakrájejte, mrkev a brambory oloupejte a nakrájejte na proužky. Připravenou zeleninu vložte do vroucí vody ochucené Podravka přísadou, vařte 10 – 15 minut a potom sceďte.
  3. V širší nádobě ohřejte ajvar. Každou tortillu namočte do horkého ajvaru, na ní položte vařené kuřecí maso, nakrájené na proužky a srolujte.
  4. Tortilly složte vedle sebe, přelijte zbylým ajvarem, posypte sýrem a dejte na 10 minut do trouby zahřáté na 200 °C.
  5. Na oleji opečte vařenou zeleninu a rozprostřete na připravené tortilly. Nakonec vše posypejte směsí koření.

Servírování: K horkým tortillám a zelenině podávejte zakysanou smetanu a listy zeleného salátu.

Rada: Kdo má radši jemnější chuť, může pikantní ajvar nahradit jemným ajvarem Podravka.

Výživové údaje

Energetická hodnota 664 kcal / 2.776 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.