Ahi poke bowl s natural basmati rýží

Kdo má rád exotická jídla, měl by určitě vyzkoušet i tuhle havajskou pochoutku. Voňavá basmati rýže s marinovaným tuňákem, avokádem, řasou wakame a skvělým kořením tvoří neodolatelnou kombinaci chutí. Navíc obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek a díky své barevnosti uspokojí i spoustu náročných strávníků.

  • 60 min
  • 4 osoby
Ahi poke bowl s natural basmati rýží

Ingredience

  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
  • 1 lžíce krájené mladé cibulky
  • 1 lžička sezamových semínek
  • 400 g čerstvého tuňáka
  • 1 lžíce klíčků z červené řepy
  • 400 g rýže natural basmati Lagris
  • 150 g avokáda
  • 150 g nakládané řasy wakame

Příprava

  1. Ve velké misce smícháme sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej, zázvor, cibulku a sezamová semínka. Přidáme tuňáka nakrájeného na kostky, důkladně promícháme a dáme do lednice přibližně na hodinu odležet.
  2. Rýži natural basmati uvaříme podle návodu na obalu.
  3. Marinovaného tuňáka vložíme do misky s rýží. Doplníme avokádem nakrájeným na plátky a nakládanými řasami wakame.