Sladký rýžový nápoj s mandlemi a mlékem

Mlsat nemusíte jen zákusky. Vyzkoušejte náš sladký mexický nápoj. V každém doušku vás pohladí jemná souhra rýže, mandlí, vanilky a skořice. Přidejte do sklenice několik kostek ledu a máte jasný tip na osvěžující tečku po letním obědě.

  • 15 min
  • 4 osoby
Sladký rýžový nápoj s mandlemi a mlékem

Ingredience

  • 1 šálek rýže kulatozrnné Lagris
  • 1/2 šálku strouhaných mandlí
  • 1 kousek celé skořice
  • 1 litr vody
  • 1 plechovku neslazeného kondenzovaného mléka (cca 350 g)
  • 1,5 šálku mléka (může být rostlinné)
  • 1 šálek cukru
  • špetku vanilky
  • led

Příprava

  1. Do mísy dáme rýži a strouhané mandle, přidáme skořici a vše zalijeme vodou. Necháme máčet alespoň 5 hodin, ideálně celou noc.
  2. Scedíme, vodu vylijeme.
  3. Rýži, mandle a skořici dáme do mixéru. Přilijeme kondenzované mléko a rozmixujeme dohladka.
  4. Přilijeme mléko, dochutíme cukrem a vanilkou. Dolijeme vodou a důkladně promícháme.
  5. Přelijeme do sklenic. Nejlépe chutná s několika kostkami ledu na sluníčkem vyhřáté terase.

Malé tajemství: Cukru můžete použít méně, záleží na vaší chuti. Nebo místo něj můžete nápoj dosladit rostlinným sirupem, např. agávovým, špaldovým, javorovým, datlovým, atp.