Grilovaný ananas s krevetami

Připravte si tento pikantní pokrm jako předkrm či lehký oběd. Grilovanému ananasu a kreve-tám dodají šmrnc chilli papričky a pikantní Ajvar.

  • 30 min
  • 4 osoby
Grilovaný ananas s krevetami

Ingredience

  • 1 zralý ananas
  • 250g třtinového cukru
  • 500g velkých krevet
  • špetka soli
  • 350g Ajvaru ostrého Podravka
  • rukola na ozdobení
  • 1ks chilli papričky
  • olivový olej

Příprava

  1. Ananas oloupeme, nakrájíme a odstraníme tvrdé středy. Poté ho obalíme ve třtinovém cukru a z obou stran ogrilujeme.
  2. Krevety oloupeme a pomocí nožíku odstraníme střívka, poté je osolíme a ogrilujeme z obou stran dorůžova.
  3. Ihned servírujeme: na ogrilovaný ananas dáme lžíci Ajvaru, lístky rukoly, krevetu a ozdobíme pokrájenou chilli papričkou. Na závěr zakápneme olivovým olejem.