Luštěninová polévka s rajčaty

Luštěniny jsou velmi zdravá a oblíbená alternativa k masu. V kombinaci s rajčaty a bylinkami vytvoří velmi chutnou a vydatnou polévku.

  • 55 min
Luštěninová polévka s rajčaty

Ingredience

  • 200 g luštěninové směsi tradiční Lagris
  • 50 ml olivového oleje
  • 100 g cibule
  • 100 g mrkve
  • 80 g celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 200 g rajčat krájených Podravka
  • 100 g lahůdkové kukuřice Lagris
  • Podravka Natur přísada do jídel
  • menší hrst listů šalvěje
  • menší hrst listů petržele hladkolisté

Příprava

  1. Luštěninovou směs namočíme přes noc do vody. Druhý den ji uvaříme téměř doměkka a scedíme.
  2. V hrnci na oleji orestujeme cibuli společně s nakrájenou kořenovou zeleninou a prolisovaným česnekem. Takto připravený základ zalijeme zeleninovým vývarem. Pozvolna vaříme téměř do měkka.
  3. Nakonec přidáme uvařenou luštěninovou směs, rajčata a kukuřici. Polévku dochutíme přísadou do jídel Podravka Natur a nasekanými bylinkami.
  4. Polévku ještě 10 minut povaříme a můžeme podávat.