Indický dhal z červené čočky
- Recept od coolinarika.com -Indická kuchyně u nás získává na oblibě díky své pikantní chuti a nádechu exotiky. Dhal se navíc jednoduše připravuje, jeho chuť je díky koření téměř návyková.

Příprava
- Na rozehřátém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile je cibule téměř hotová, přidáme prolisovaný česnek, garam masalu, kurkumu a semínka koriandru.
- Krátce orestujeme, promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme propláchnutou červenou čočku a krájená rajčata. Pozvolna dusíme za občasného míchání alespoň 25 až 30 minut.
- V polovině dušení pokrm osolíme a dochutíme šťávou z citronu. Podle potřeby doléváme vodu.
- Indický dhal na talíři ozdobíme zakysanou smetanou, nasekaným koriandrem, popřípadě chilli papričkou.