Pizza roládky

Pizza roládky (či šneci) jsou ideální na nejrůznější oslavy, party i jen jako něco k zakousnutí pro návštěvu či mlsné děti.

  • 30 min
  • 4 osoby
Pizza roládky

Ingredience

  • Těsto:
  • 10 g droždí
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 300 g hladké mouky
  • 200 ml teplé (ne horké) vody
  • 1 vejce
  • 1 rovná čajová lžička soli
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Náplň:
  • 200 g pasírovaných rajčat Podravka
  • 50 g rajského protlaku
  • 200 g mozzarelly na malé kostičky
  • sušená bazalka a oregano
  • 100 g tence nakrájeného ostrého paprikového salámu
  • sůl a pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g černých oliv na plátky

Příprava

  1. Droždí rozdrobíme do mísy, posypeme moučkovým cukrem a necháme rozpustit. Pak vmícháme mouku, vodu, vejce, sůl, oregano a 2 lžíce oleje. Vypracujeme pružné pevné těsto a dáme ho kynout na teplé místo na 45 minut. Po této době těsto znovu prohněteme. Těsto dáme na vál posypaný moukou, lehce ho rozmáčkneme, shora ho polijeme olejem, rozetřeme olej po povrchu těsta a pak rukama rozetřeme na plát vysoký cca 1 cm.
  2. V misce smícháme všechny suroviny na náplň. Touto náplní pak potřeme plát těsta, opatrně z jedné strany srolujeme, aby vznikla pevná rolka, a dáme na 30 minut odpočívat do chladna (díky tomu nám půjde roláda lépe krájet).
  3. Rozpálíme si troubu na 230°C. Rolku vyndáme a nakrájíme na cca dvoucentimetrové plátky, ty dáme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme mezi nimi několik cm rozestupy. Před pečením je lehce posypejte strouhaným parmazánem. Pečeme krátce, jen dokud okraje těsta nezezlátnou, bude to trvat cca 20 minut.

Malé tajemství: Náplň můžete měnit dle vlastní fantazie.