Slaný koláč se sardinkami a rajčaty

Pochutnejte si na originální kombinaci sardinek s lisovanými rajčaty a čerstvou pažitkou na lahodném těstě.

  • 20 min
Slaný koláč se sardinkami a rajčaty

Ingredience

  • 2 Eva sardinky v oleji
  • 200 ml Passata Podravka
  • listové těsto
  • 1 žloutek
  • čerstvá pažitka

Příprava

  1. Na plech vyložený pečicím papírem položte těsto vyválené na plát, okraje namažte žloutkem a na těsto rozetřete rajčatovou passatu.
  2. Na rajčatový podklad rozložte sardinky a pečte v troubě předem rozehřáté na 200 °C 10-15 minut.

Servírování: Jakmile koláč trochu zchladne, posypte ho pažitkou a podávejte.

Rada: Před pečením můžete přidat čerstvou zeleninu, např. na proužky nakrájené či nahrubo nastrouhané cukety. Pokud budete cukety strouhat, před pokládáním na těsto je nechte přes síto dobře odkapat.