Pomazánka z pohanky

Ani zarytý masožravec nepozná, že pomazánka neobsahuje ani kousek masa!

  • 25 min
  • 4 osoby
Pomazánka z pohanky

Ingredience

  • 150 g pohanky Lagris
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší cibule
  • 2 sterilované okurky
  • 50 g másla
  • plnotučná hořčice
  • sůl

Příprava

  1. Pohanku vsypeme do vroucí vody a pozvolna vaříme do změknutí. Po uvaření slijeme přebytečnou vodu.
  2. Takto upravenou pohanku vsypeme do šlehače nebo mixéru spolu s utřeným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí, okurkem, máslem a hořčicí. Vše společně vyšleháme.
  3. Pomazánku dochutíme solí a natíráme na čerstvé pečivo. Zdobíme plátky rajčat.

Servírování: Podáváme namazané na pečivu jako jednohubky.