Tvarohový bulgur s ovocem

Bulgur známe především jakou součást salátů nebo jako přílohu. Bulgur v kombinaci s tvarohem a ovocem vás překvapí svou vynikající chutí. Můžete jej podávat jako hlavní jídlo nebo dezert.

  • 30 min
  • 4 osoby
Tvarohový bulgur s ovocem

Ingredience

  • 120 g bulguru Lagris
  • 60 g zakysané smetany
  • 60 g měkkého tvarohu
  • 140 g ovoce dle chuti (banán, hruška, sladší jablka, švestky, rybíz)
  • 15 g sušeného kokosu strouhaného
  • cukr moučka dle chuti

Příprava

  1. Bulgur uvaříme podle návodu na obalu. Jakmile se veškerá voda vstřebá do bulguru, je hotov.
  2. Uvařený bulgur necháme vychladit a poté jej smícháme s tvarohem, nakrájeným ovocem, zakysanou smetanou a kokosem. Dle chuti dosladíme.

Servírování: Jednotlivé porce servírujeme v miskách ozdobené ovocem a přelité rozpuštěnou čokoládou nebo karamelem.