Zeleninový koláč se sýrem

Udělejte dojem na své oblíbené hosty. Připravte jim koláč s listovým špenátem, mrkví a sýrem.

  • 30 min
Zeleninový koláč se sýrem

Ingredience

  • 3 listy filo těsta
  • 40 ml extra panenského olivového oleje
  • 400 g uvařené cizrny Lagris
  • 250 g smetanového sýra (ricotta)
  • 4 vejce
  • 1 polévková lžíce kořenící směsi Podravka Natur
  • 120 g čerstvého listového špenátu
  • 2-3 mrkve

Příprava

  1. Položte list filo těsta na pracovní plochu a potřete jej olejem. Druhý list položte na první a rovněž jej potřete olejem. Totéž opakujte s třetím listem.
  2. Vložte plech (25 x 16 cm) do předehřáté trouby (200 °C). Po zahřátí vytáhněte plech z trouby ven a položte na něj těsto. Přebývající těsto odkrojte.
  3. Těsto pokryjte uvařenou cizrnou a sýrem. Vejce smíchejte s Podravka Natur přísadou do jídel a nasekaným špenátem.
  4. Směs nalijte na plech s těstem a posypejte mrkví nakrájenou na tenké proužky. Pokrm potřete zbývajícím olejem a pečte při 200 °C po dobu 20 - 25 minut. Koláč nechejte vychladnout a poté jej nakrájejte.

Servírování: Můžete jej podávat teplý nebo studený.

Rada: Místo filo těsta můžete použít listové těsto.