Ragú z cizrny a mangoldu

Ragú z cizrny a mangoldu podávejte teplé a s opečeným chlebem.

  • 25 min
  • 4 osoby
Ragú z cizrny a mangoldu

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule (60 g)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 balení krájených rajčat Podravka (390 g)
  • 1 lžíce přísady do jídel Podravka
  • 1 lžička cukru
  • ½ chilli papričky
  • 480 g uvařené cizrny Lagris
  • 100 g mangoldu
  • sůl
  • mletý černý pepř

Příprava

  1. Na olivovém oleji orestujeme cibuli, přidáme nadrobno nasekaný česnek a nakrájená rajčata. Přidáme lžíci Podravka přísady, cukr a nasekanou chilli papričku. Dusíme cca 5 - 10 minut za občasného podlévání vodou. Přidáme uvařenou cizrnu a přilijeme asi 700 ml vody.
  2. Přivedme k varu a přidáme nakrájený mangold. Vaříme dalších 5 - 10 minut.
  3. Osolíme a opepříme podle chuti. Ragú podáváme teplé s opečeným chlebem.

Malé tajemství: Stejný recept můžete použít k přípravě fazolového ragú.

Výživové údaje

Energetická hodnota 334 kcal / 1.396 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.