Nadívaná kuřecí stehna

Jemná a šťavnatá kuřecí stehna, plněná sýrem a obalená anglickou slaninou, pro nápaditou a chutnou večeři.

  • 70 min
  • 4 osoby
Nadívaná kuřecí stehna

Ingredience

  • 600 g vykostěných kuřecích stehen
  • 3 lžíce Podravka přísady do jídel Středomořské
  • 3 jarní cibulky
  • 100 g smetanového sýru
  • 12 plátků pancetty nebo slaniny (200 gramů)

Příprava

  1. Kuřecí stehna opláchněte a vysušte. Podravka přísadu Středomořskou vetřete do kuřete a nechte jej cca 30 minut odpočinout.
  2. Jarní cibulky nakrájejte a smíchejte je se smetanovým sýrem. Směs rozetřete na vnitřní stranu masa. Spojte a zabalte každé kuřecí stehno jedním nebo dvěma plátky slaniny.
  3. Vložte zabalená kuřecí stehna do pekáče vyloženého pečícím papírem a pečte v mírně vyhřáté troubě na 190 °C 40 až 50 minut.

Rada: Podávejte s čerstvě míchaným salátem.

Malé tajemství: Plátky pancetty nebo slaniny pomáhají uchovávat kuře v měkkém stavu a dodávají jemnému masu skvělé aroma. Předtím, než kuře zabalíte do slaniny, potřete jej trochou medu. Kuře tak získá ještě lepší chuť.

Výživové údaje

Energetická hodnota 666 kcal / 2.784 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.