Polévka z fazolových lusků

U této lahodné polévky připravené z brambor, mrkve a fazolových lusků se každý může podle své vlastní chuti rozhodnout, jestli ji udělá pikantnější či ne.

  • 60 min
Polévka z fazolových lusků

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 200 g cibule
  • 200 g mrkve
  • 800 g fazolových lusků
  • 150 g brambor
  • 1 lžička sladké či pálivé papriky
  • 1 lžička přísady do jídel Podravka Natur
  • 1 stroužek česneku
  • 100 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce nakrájené petrželové natě

Příprava

  1. Na rozehřátém oleji si osmažíme najemno nakrájenou cibuli a mrkev nakrájenou na kolečka.
  2. Po chvíli přidáme očištěné a na kousky nakrájené fazolové lusky a brambory, posypeme sladkou či pálivou paprikou (záleží, co máme rádi), zalejeme vodou, přidáme přísadu do jídel Podravka Natur, prolisovaný česnek a vaříme na mírném plameni, dokud nám zelenina nezměkne.
  3. Na závěr přilejeme smetanu a necháme provřít.

Servírování: Podáváme ozdobené posekanou petrželovou natí.