Tradiční luštěninové karbanátky

Rychlá a jednoduchá příprava zdravých karbanátků vás nadchne! Nepotřebujete žádné maso, stačí vám jen tradiční luštěninová směs.

  • 40 min
Tradiční luštěninové karbanátky

Ingredience

  • 250 g luštěninové směsi tradiční Lagris
  • bobkový list
  • 2 vejce
  • 1 středně velká cibule
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvá petrželová nať
  • strouhanka dle potřeby
  • sůl
  • majoránka
  • olej na smažení

Příprava

  1. Luštěninovou směs namočíme den předem do studené vody. Na druhý den směs vaříme v nové vodě spolu s bobkovým listem, dokud luštěniny nezměknou.
  2. Ze směsi scedíme přebytečnou vodu, vyjmeme bobkový list a směs umeleme na mlýnku.
  3. Do hmoty přidáme vejce, cibuli, česnek, nasekanou petrželovou nať a zahustíme strouhankou. Dochutíme solí a majoránkou dle chuti.
  4. Připravenou směs formujeme do karbanátků. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C nebo smažíme v dostatečné vrstvě oleje.

Servírování: Podáváme s vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem.